2 Şubat 2008 Cumartesi

NEW YORK



Dünyanın başkenti niteliğini taşıyabilecek New York'tan başka bir kent daha yoktur. New York sekiz milyon nüfusunu 800 km kare alanda barındırır. New Yorklu olmak bir ayrıcalıktır. New York'a insanlar adeta akın eder. Buna neden olan şeyler tam olarak açık olmasa da insanları buraya çeken şey buranın hiper-aktif , enerjik hayatıdır.
New York gerçekten global bir kenttir. New York'a gittiğinizde sanki orada daha önce bulunduğunuzu sanırsınız. Özgürlük Abidesi'ne , Empire State Binası'na , Central Park'a ve de Times Square'e hayran kalacaksınız. Modern Sanat Müzesi dünyanın en ünlü müzelerindendir. Guggenheim Müzesi ve Modern Tarih Amerikan Müzeleri de onun kadar ünlüdür. Kitapçıları, tiyatroları, yemekleri, alışveriş imkanları ve insanları…New York'ta nereye giderseniz gidin kendinizi hoş bir tecrübenin içinde bulacaksınız.
TARİHİNew York'u keşfetmek için gelen ilk kaşif olan Fransız Giovanni da Verrazano kuzeydoğu kıyılara doğru yolculuk yapmış ve buraya 1524 yılında ulaşmıştır. Ancak Giovanni şehre giriş yolunu bulamamıştır. Bu yüzden New York ancak 1609 yılında İngiliz kaşif Henry Hudson tarafından keşfedilebilmiştir. Hudson gördükleri karşısında çok etkilenmiş ve 'İnsanın hayal bile edemeyeceği kadar güzel bir yer.' demiştir.
Ve keşifi izleyen yıllarda bu küçük yer gelişmiş ve bugünkü halini almıştır. Şehir ilk zamanki büyüsünü hala korumaktadır. Frank Sinatra'nın dediği gibi ' New York New York senin bir parçan olmak istiyorum.'
NE ZAMAN GİTMELİ?New York yılın her zamanı gezmek için popular bir yerdir. Bu yüzden fiyatların aşağılara düştüğü bir mevsim bulmak zordur. Bazen kış aylarında uçak bileti fiyatlarında düşmeler görülür ve 1 Ocak- 15 Mart arası bazı oteller özel indirmler uygularlar.
Eğer kararınızı mevsim şartları etkikeyecekse New York'a gitmek için en iyi zaman 15 Eylül - 15 Ekim arası , Mayıs ayının tamamı ve de Haziran ayının başlarıdır.Ancak bu aylar turistlerin yoğun olduğu aylar olduğu için bu zamanlarda fiyatlarda gözle görülür artışlar yaşanır.

1 yorum:

Mrk dedi ki...

new york yeha thank goodd istanbul antalya Antalya Hotel holidays good nice post